Napredek tehnologije je tudi v zobozdravstvo prinesel revolucijo ali bolje rečeno evolucijo.
Že cca 15 let uporabljam sistem CEREC 3, ki je v kombinaciji s CEREC MCXL kot prvi omogočil izdelavo polno keramičnih kron,lusk in inlayev v enem obisku z izjemno natančnostjo. Več kot 3000 uspešnih restavracij zob je potrdilo pravilno odločitev za nakup.

Odločitev za nakup novega izpopolnjenega sistema MEDIT i500 zako ni bila nikoli vprašljiva,  saj omogoča namesto klasičnega odtisa z odtisnimi žlicami in davljenja z odtisnimi masami, digitalno skeniranje celotne ustne votline.
Po končanem skeniranju se sken oz, digitalni odtis v obliki stl datoteke preko elektronske pošte pošlje v zobno tehniko, na osnovi njega se s 3D tiskalnikom natisne plastični 3D model, ki je izjemno natančna oziroma popolna replika stanja v ustih in služi za končno obdelavo protetičnega nadomestka.
Na osnovi digitalnega modela pa se na osnovi laserskega sintranja tiskajo tudi 3D kovinska ogrodja, ki služijo kot osnova za kovinsko- keramične mostičke ali pa se v CNC frezajo ogrodja za cirkon oksidno keramiko.
Možno je izdelati tudi vse protetične izdelke na implantatih, vse pa je izdelano z izjemno natančnostjo, ki se je s standardnimi odtisi ne da doseči. Vse navedene aparature so del naše opreme.

Zato smo zelo veseli , da lahko pacientom omogočimo terapijo s trenutno najsodobnejšo in najnatančnejšo terapijo v zobozdravstvu.