Odstranjevanje zobnih oblog

Odstranjevanje zobnih oblog

ODSTRANJEVANJE TRDIH ZOBNIH OBLOG – ZOBNEGA KAMNA

Opravljamo klasično, ultrazvočno odstranjevanje zobnega kamna in oblog. Pri tem vam s posebnim nastavkom z zobnih površin nad in pod dlesnijo odstranimo mineraliziran, trd zobni kamen. Ko se ta nabere na zobeh, ga namreč z navadnim ščetkanjem sami ne morete več odstraniti in je potrebno profesionalno čiščenje. Poseg traja od 20 do 45 minut. Zobje so po posegu lahko temperaturno občutljivi, kar pa je prehodnega značaja.
Za temeljitejše čiščenje in odstranjevanje raznovrstnih zabarvanj (kava, nikotin, pravi čaj, koka kola, razna barvila iz hrane,…) z zobnih površin, pa se priporoča peskanje s posebnim prahom(soda bikarbona) pod pritiskom. Dodatno se zobje lahko še polirajo in premažejo  z zaščitnimi pastami(visoka vsebnost fluora). Na koncu se zobje še spolirajo s posebnimi pastami. Kjer seže zobni kamen globje pod dlesen, se opravi dodaten poseg – luščenje, glajenje in kiretaža, s čemer se zobne korenine zgladijo, zaradi česar se obloge manj oprijemajo.

Kjer se zaradi parodontalne bolezni ustvarijo globoki žepki, je potrebna včasih operativna terapija, da se odstranijo vse obloge in obolela tkiva.
Nujno pa je treba vedeti, da nobena terapija brez vašega sodelovanja ne bo uspešna. Najcenejša sta še vedno zobna ščetka, nitka in nepogrešljive medzobne krtačke.